VIANO SZERVES ÉS SZERVES-ÁSVÁNYI NÖVÉNYTÁPOK

MixProf termékcsalád

VIANO MIXPROF 2 7-5-8 +3MgO

Szerves ásványi trágya, mely összetevőinek köszönhetően javítja a talaj szerkezetét és növeli annak tápanyag szintjét. A hozzáadott magnéziummal segíti  a levélzetben végbemenő fotoszintézist, biztosítja a sötétzöld színmegtartást, biztosítsa a növény erőteljes és egészséges növekedését, valamint  ellenálló képességét a szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben (szárazság, fagy). A termék használható puszpángok, tuják, formanyírt örökzöldek termesztéséhez. Konténerezéshez az ültetőközeget keverjük össze 3-5kg/m3 tápanyaggal. A kijuttatást követően keverjük össze a talajjal és öntözzük be. A termék 100 napon át egyenletesen biztosítja a tápanyag utánpótlást

222202 25Kg 36db/raklap 50-150g/m2
J F M A M J J A S O N D
RC granulátum

VIANO MIXPROF 6 6-4-6 +2MgO pH Low

Szerves ásványi trágya, mely összetevőinek köszönhetően javítja a talaj szerkezetét és növeli a tápanyag szintjét Használata ajánlott a meszes talajok savanyítására, a savanyú talajokat kedvelő növények (azalea, rododenron, skimmia, erikák, stb) termesztéséhez, magágy előkészítéshez, éves tápanyag utánpótlásra. Ajánlott füvesítés, gyepszőnyeg fektetés előtt a magágy pH beállításához, zöldtetők kialakításánál az FLL talajok pH-jának csökkentéséhez. Biztosítsa a növény erőteljes és egészséges növekedését, valamint  ellenálló képességét a szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben (szárazság, fagy). Konténerezéshez az ültetőközeget keverjük össze 2-5kg/m3 tápanyaggal. A kijuttatást követően keverjük össze a talajjal és öntözzük be. A termék 100 napon át egyenletesen biztosítja a tápanyag utánpótlást.

222201 25Kg 36db/raklap 50-150g/m2
J F M A M J J A S O N D
RC granulátum

VIANO MIXPROF 4 10-3-9

Különleges szerves ásványi trágya faiskolai dísznövénytermesztéshez, tápanyag utánpótláshoz. Ideális parkfák és cserjék, termesztéséhez. A termék használata nitrogénhiányos talajokon, valamint nitrogénigényes dísznövényeknél ajánlott. Ajánljuk rózsatermesztőknek konténerezéshez. Kertészeti műtalaj preparálásához 2-5kg/m3 tápanyagra van szükség. A termék kiegyensúlyozott tápanyag utánpótlást biztosít 100 napon keresztül.

222205 25Kg 36db/raklap 50-150g/m2
J F M A M J J A S O N D
RC granulátum

VIANO MIXPROF FOS 5-25-0

Szerves-ásványi foszfor forrás a talajok foszfortartalmának feltöltésére. A foszfor fontos szerepet játszik a gyökérzet és a növényi szaporítószervek fejlődésében. Adagolását megelőzően kérjük, végezzen talajkémiai vizsgálatot a pontos mennyiség meghatározásának céljából. Kijuttatásnál kerüljük az élő vizek szomszédságát. Nagy mennyiségben a vízbe kerülve előidézi annak eutrofizációját. (Az eutrofizáció egy olyan folyamat, melynek során a szennyvízben lévő foszfor és nitrogén túl nagy mennyisége a víz elalgásodásához vezet. Eutrofizálódás folyamán az állóvizekben a tápanyag feldúsul, ezért elszaporodnak az elsődleges termelő szervezetek: a fitoplanktonok. Az eutrofizáció természetes és mesterséges tavakban egyaránt előfordul. Vízfolyások esetén az eutrofizáció jelensége a hígulás, valamint az elkeveredés jelensége miatt nem olyan jelentős.)

222204 25Kg 36db/raklap 50-200g/m2
J F M A M J J A S O N D
RC granulátum